Mainos
Mainos
Mainos
VRP - Rakennushankkeen luotettava yhteistyökumppani
Mainos
Mainos

Säännöt sarjacross

K-SMK aikataulu ja säännöt sarjacrosseihin 2022

Kesällä K-SMK järjestää jäsenilleen 10 – 12 harjoitus sarjacrossia Lievestuoreen motocrossradalla keskiviikkoisin

Jos harjoitus joudutaan jostain syystä perumaan, ei harjoitusta korvata muulla harjoituksella eri päivänä.

Osallistumisoikeus sarjacrosseihin on kaikilla. Osallistujille tulee olla pyörässä voimassa oleva liikennevakuutus.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan luokka (Avoin tai 65-80cc) ja ajonumero. Osallistumismaksu on 5€/sarjacrossi. Ulkopuolisten kerhojen jäseniltä maksu on 10€/sarjacrossi. Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä näytetään K-SMK motocrosskausimaksu 2022 tai vaihtoehtoisesti ostetaan Lievestuoreen päivälippu 15€ ko. sarjacrossiin osallistumista varten. Ilmoittautuminen tehdään jokaisena ajopäivänä erikseen (ilmoittautuminen ajanottotornissa tai varikkoalueen talolla). 

Kesäsarjan numero annetaan ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä.

Kiinteitä numeroita Kalkulta ja SML:lta käytetään sarjacrosseissa. Jos tätä ei löydy saa seuraavan vapaan numeron käyttöönsä, joko ilmoittautumisen yhteydessä tai erillisenä sähköpostina.

Kuskeilla ei voi kuitenkaan olla kahta tai useampaa samaa numeroa kerhon sisäisissä harjoituksissa/kilpailuissa kierroslaskennan vuoksi, koska ajavat samassa lähdössä. Lisenssikuljettajat ajavat kilpailunumerollaan (etusijalla järjestyksessä C/A 85, C/B 85, C/C 85, jos kaksi samaa numeroa). Ajanottoa varten ottakaa yhteys ilmoittautumisen yhteydessä ajanottoryhmään. Varmistakaa heiltä, että teidän ajanotto numerot on oikein. Varsinkin sellaiset kuskit, jotka käyvät muualla kisoissa. Teidän tarrat pitää päivittää meidän järjestelmään. Kilpailunumero on teipattava pyörään. Numeron täytyy olla selkeästi luettavissa.

Jokainen tiimi tuokoon mukanaan lippumiehen / -naisen sarjacrosseihin kaikkien osallistujien turvallisuuden takia. Illan aikataulu on hyvin tiukka, eli jokainen tiimi huolehtii siitä, että oma lippumies/-nainen on ajoissa paikallaan ja erät saadaan käyntiin ajallaan. Liputtajien puuttuessa ko. erän sovitun mukaisesta kellonajasta, erä peruutetaan, jotta muiden lähtöjen aikataulu ei vaarannu.

Radan tutustumiseen/lämmittelyyn mennään varikon reunasta, ei lähtöpuomin kautta. Harjoituserään mennään puomille odottamaan, että edellisen harjoituksen viimeinen tulee maaliin. Seuraava harjoituserä alkaa ”heti” edellisen päätyttyä.   

Pyörää ja kypärää ei erikseen katsasteta, mutta ne pitää olla kunnossa. Katsastuspäälliköllä on oikeus tehdä pistokokeita ja poistaa viallinen pyörä erästä.

Kuljettajien varusteiden tulee olla SML:n motocross lajisäännöstön kohdan 031.3.5 Varusteet ja suojavaatetus mukaiset

Tarkista, että moottoripyörän äänenvaimennus on kunnossa. Jos joltain kilpailijalta rikkoontuu pakoputkisto ajon aikana, on kyseisen kuljettajan viipymättä ajettava varikolle ja korjattava pakoputkisto.

AIKATAULU

 

Harjoitukset 

       

Kaikki

 

klo 17.00-17.50

   

 

       

1.erät

       

65cc, 85cc

 

klo 18.00

 

10min+1kierrosta

Avoin

 

klo 18.20

 

15min+2kierrosta

 

       

2.erät

       
         

65cc, 85cc

 

klo 19.00

 

10min+1kierrosta

Avoin

 

klo 19.20

 

15min+2kierrosta

 Aikatauluihin voi tulla muutoksia jos esimerkiksi ei ole tarpeeksi 65cc ja 85cc kuskeja. Tällöin tehdään aikataulu muutoksia paikan päällä.

 Pistelaskenta:

Avoin, 85, 65cc

1. 25 p., 2. 22 p., 3. 20 p., 4. 18 p., 5. 16 p., 6. 15 p., 7. 14 p., 8. 13 p., 9. 12 p., 10. 11 p., 11. 10 p., 12. 9 p., 13. 8 p., 14. 7 p., 15. 6 p., 16. 5 p., 17. 4 p., 18. 3 p., 19. 2 p. ja 20.1p. 

Tasapistetilanteiden sattuessa loppupisteissä paremmat eräsijoitukset ratkaisevat edun kilpailijoiden välillä.

Palkintojenjako on K-SMK:n yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa.

Sarjacrossiharjoituksiin kaikki kuljettajat osallistuvat omalla vastuulla, joten osallistujien vakuutusten on oltava kunnossa.

Huoltomatto pitää olla varikolla pyörän alla (1,6 m pitkä, 1 m leveä).

Pyörien pesu on sallittu vain pesupaikalla.

Lievestuoreen rata-alueelta pitää hiljentyä klo 20.00 mennessä, jolloin alueen ajoaika loppuu.

 

Yhteistyökumppanit

Suomen Pienyrittäjäin Mainostoimisto OyOnlineSolutionsJyväskylän aikuisopistoHannu Photo